Vindeby Forsamlingshus klar til genåbning

Pressemeddelelse udsendt 26. oktober 2021

Efter en omfattende renovering er Vindeby Forsamlingshus nu klar til at genåbne som et moderne forsamlingshus og mødested for lokalområdet.

Hvordan skaber man et moderne mødested, der kan styrke det lokale fællesskab, når man har masser af ideer, men ingen midler? Man søger Underværker, skaber lokal opbakning, finder medfinansiering, samarbejder og holder humøret højt!

Det er sådan cirka hvad, der er sket i Vindeby Forsamlingshus. Her fik Vindeby-Onsevig Borgerforening i 2020 økonomisk støtte på 790.000 kroner fra Underværker, og siden da har håndværkere og frivillige knoklet for at bringe huset op i en moderne standard. Naturligvis med respekt for de bevaringsværdige bygningsdetaljer.

Huset fremstår nu med nyt tag, nye døre og vinduer, ny terrasse mod haven og med et mere funktionelt køkken indendørs. Samtidig er det blevet malet og renoveret, så det har fået et mere moderne, lyst og indbydende præg.  

Jens Christiansen, der er projektleder og formand for Vindeby-Onsevig Borgerforening, fortæller:

”Vi har ønsket at bevare husets mangeårige miljø og lokalhistorie, og samtidig gøre det mere rummeligt og funktionelt. Særligt har vi haft fokus på, at få huset opdateret, så det kan matche vores moderne behov, og fungere som et levende mødested i vores lokalsamfund”.

Fælles indsats

Den omfattende renovering er sket i et tværgående samarbejde mellem projektets arkitektrådgiver, håndværkere, bestyrelsen og et væld af frivillige, der har trukket et stort læs:

”Vi har haft stor hjælp fra husets frivillige ildsjæle, og der skal lyde en stor tak til alle de mange, der har givet et nap med. Det viser et stærkt sammenhold i vores lokalområde, og processen havde ikke været det samme uden”,

fortæller Jens Christiansen, der samtidig gerne vil takke håndværkere, Realdania, Lolland Kommune og andre samarbejdspartnere for det gode samarbejde:

”Vi har arbejdet hårdt for at blive klar til i dag, og selvom vi som alle andre har været udfordret af corona-restriktioner, har vi haft held med at finde de nødvendige løsninger sammen, så vi er nået i mål til tiden. Det er vi glade for – og det betyder, at vi nu har et flot forsamlingshus, der står klar til brug, når de mange vinteraktiviteter går i gang”.

Huset rummer til daglig en bred vifte af tilbud, fra billard og dart, til mad- og cykelklub. Herudover arbejder foreningen på at få nye tilbud op at stå, hvor blandt andet yoga og skånsom motion er nye aktiviteter fra den 11. november 2021. Huset udlejes til lokale foreninger samt private arrangementer og bliver ofte benyttet til f.eks. barnedåb, konfirmation, runde fødselsdage, bryllup og generalforsamlinger.  

Åbent hus

Genåbningen vil blive fejret søndag den 14.  november fra klokken 12:00 til 15:00, hvor Vindeby-Onsevig Borgerforening byder på lidt let mad og drikke. Alle er velkomne.

Vindeby-Onsevig Borgerforening har fået bevilget midler fra Lolland Kommunes Covid-pulje til Åbent hus-arrangementet. En pulje, der er lavet for at kickstarte foreningslivet i forbindelse med genåbningen forsamlingshuset og aktiviteterne.

Der er mere information om Vindeby Forsamlingshus, renoveringen og Underværker her:

VOB – Dit lokale mødested (undervaerker.dk)

Pressen kan desuden kontakte:

Jens Christiansen, projektleder og formand for Vindeby-Onsevig Borgerforening, telefon: 61 76 14 24

Om Underværker

Med kampagnen ”Underværker” støtter Realdania projekter i det byggede miljø, som er drevet af frivillige kræfter.

Kampagnen bidrager både med økonomisk støtte, rådgivning og videndeling til at føre gode idéer ud i livet.

I sin levetid har kampagnen støttet mere end 250 frivillige projekter i det byggede miljø med ca. 131 mio. kr.

Læs mere om Realdanias kampagne Underværker (realdania.dk)

VOB – Dit lokale mødested er støttet af Realdania og Lolland Kommune